• ergonomische oplossingen
  • webshop
  • persoonlijk advies
  • coaching & training
  • pijnvrij en vitaal werken

Hoe wordt er gecoacht en geadviseerd bij Vitaliteit@work?

 

Jij en jouw medewerkers kunnen zelf veel doen om fysieke klachten te voorkomen. Zoals leren hoe je de instellingen van de eigen werkplek kunt veranderen en de verantwoordelijkheid daarvoor te dragen. Dit leren wij bijvoorbeeld door onze klanten op de hoogte te brengen van alle instellingsmogelijkheden die de werkplek biedt. Kunnen zij zelf hun werkplek goed instellen, ook als het gaat om flexplekken? Pakken de medewerkers zelf de verantwoordelijkheid om te werken aan een aangename werkdag?

Wij zullen op basis van coaching onze adviezen aan jou en jouw medewerkers kenbaar maken. De coaching is in eerste instantie gericht op de medewerkers zonder of met weinig klachten. Door vroegtijdig te sturen kunnen veel werkgerelateerde klachten worden voorkomen. De medewerkers krijgen inzicht in de oorzaak van fysieke klachten en wanneer deze kunnen ontstaan. Naast preventie van werkgerelateerde klachten gaat onze aandacht ook uit naar de medewerkers met reeds aanwezige fysieke klachten. Denk hierbij aan rugklachten, nek-/ schouderklachten en RSI (tegenwoordig de zogenaamde KANS, klachten aan arm nek en schouders). Ons streven is om de medewerker met klachten op de werkvloer te houden.

Een goed ingestelde werkplek en weten hoe hiermee optimaal te werken, met een actieve werkhouding, verlaagt niet alleen de kans op fysieke en psychische klachten, maar verhoogt ook de productiviteit. Bovendien heeft het een positief effect op de werksfeer, motivatie en samenwerking van jouw medewerkers.

Om in de corona-tijd de thuiswerkende medewerker te ondersteunen kan er in de thuissituatie worden gecoacht. Of via zoom, facetime of door middel van ingestuurde foto’s.

Bij reeds aanwezige klachten, of gerichte vragen, zal het onderzoek ook specifiek op die klachten worden gericht en zullen adviezen volgen om met deze klachten om te gaan.

Na het onderzoek zal een algemene rapportage plaatsvinden met adviezen en aandachtspunten. Voor medewerkers die al met klachten lopen kan na toestemming van de werknemer, een individueel rapport met adviezen aan de werkgever worden verzorgd.