"Zorg dat het goed zit met ergonomie. Thuis en op je werk."

Coaching bij Vitaliteit@work

Hoe wordt gecoacht en geadviseert bij de Vitaliteit@work?

Uw en uw medewerkers kunnen zelf veel doen om fysieke klachten te voorkomen. Zoals leren hoe, en verantwoordelijkheid dragen voor de instelling van de eigen werkplek. Dit leer ik bijvoorbeeld door ze op de hoogte te brengen van alle instellingsmogelijkheden die de werkplek biedt. Kunnen zij zelf hun werkplek goed instellen, ook als het gaat om flexplekken? Pakken de medewerkers zelf de verantwoordelijkheid om te werken aan een aangename werkdag?

Ik zal op basis van coaching mijn adviezen aan u en uw medewerkers kenbaar maken. De coaching is in eerste instantie gericht op de medewerkers zonder of met weinig klachten. Door vroegtijdig te sturen kunnen veel werk gerelateerde klachten worden voorkomen. De medewerkers krijgen inzicht in de oorzaak van fysieke klachten en wanneer deze kunnen ontstaan. Naast preventie van werk gerelateerde klachten gaat onze aandacht ook uit naar de medewerkers met reeds aanwezige fysieke klachten. Denk hierbij aan rugklachten, nek-/ schouderklachten en RSI (tegenwoordig de zogenaamde KANS, klachten aan arm nek en schouders). Ons streven is om de medewerker met klachten op de werkvloer te houden.

Een goed ingestelde werkplek en weten hoe hiermee optimaal te werken, met een actieve werkhouding, verlaagt niet alleen de kans op fysieke en psychische klachten, maar verhoogt ook de productiviteit. Bovendien heeft het een positief effect op de werksfeer, motivatie en samenwerking van uw medewerkers.

Om in de corona tijd de thuiswerkende medewerker te ondersteunen kan er in de thuissituatie worden gecoacht. Of via zoom facetime of doormiddel van ingestuurde foto’s.

Bij reeds aanwezige klachten, of gerichte vragen, zal het onderzoek ook specifiek op die klachten worden gericht en zullen adviezen volgen om met deze klachten om te gaan.

Na het onderzoek zal een algemene rapportage plaatsvinden met adviezen en aandachtspunten. Voor medewerkers die al met klachten lopen kan na toestemming van de werknemer, een individueel rapport met adviezen aan de werkgever worden verzorgd.

Arjan Blom.

Vitaliteit@Work

Rooseveltlaan 39
4463 GL Goes

Arjan Blom
arjan@vitaliteitatwork.nl
06 36 02 96 71