Voor een optimale werkomgeving

Coaching, training en advies

Voor wie is coaching het belangrijkst?
De coaching van Vitaliteit@Work is in eerste instantie bedoeld voor de medewerkers die nog geen klachten hebben. In de afgelopen decennia hebben we aanpak van verzuim door werkgerelateerde klachten vooral gericht op de verzuimers. Hier zijn al de mogelijke meestal dure aanpassingen voor in huis gehaald. In veel gevallen had dit voorkomen kunnen worden door vooraf al aandacht te geven aan de werkomgeving, de houding en alles wat daar mee samen hangt. Het gaat dus vooral om preventief te zorgen dat iemand zijn of haar werk goed kan uitvoeren.

Advies
Advies wordt zowel persoonlijk als voor een groep gegeven. Na observatie en inventarisatie van de gehele werkomgeving wordt de persoonlijke werkomgeving bekeken. Daarna geef ik zowel persoonlijk advies als advies hoe je met de werkruimte,middelen en collega's werkt.

Als er al Klachten zijn?
Zijn er al klachten die naar werkzaamheden zijn te herleiden, dan is het goed om gelijk de aanpassingen door te voeren. Hiermee kun je dan de schade beperken en misschien nog voorkomen dat iemand in het verzuim traject komt te zitten. Zijn de klachten zo erg dat er al (para)medische hulp is ingeroepen is het van belang de werkplek zo in te richten dat er met zo min mogelijke belasting toch kan worden verder gewerkt. Komt iemand uit het verzuim en gaat beginnen met re-integratie dan is coaching noodzakelijk om terugval en herhaling te voorkomen. Dit is een intensief traject waar meestal persoonsgebonden aanpassingen noodzakelijk bij zijn.

Training
Training is een los staande dienst die ik aanbied, maar wel onder deze categorie wil plaatsen. De training kan namelijk voor ieder anders zijn of juist voor een groep van belang zijn. De trainingen zijn ook verschillend van karakter. Zo bied ik een training om meer te kunnen bewegen met oefeningen voor tijdens het werk, trainingen om je collega's te helpen de juiste houding tijdens werk aan te nemen, of een training waar wordt uitgelegd waarom het van belang is dat we voor ons zelf zorgen.

Vitaliteit@Work

Rooseveltlaan 39
4463 GL Goes

Arjan Blom
arjan@vitaliteitatwork.nl
06 36 02 96 71