• ergonomische oplossingen
  • webshop
  • persoonlijk advies
  • coaching & training
  • pijnvrij en vitaal werken

Werkplekonderzoek door onze deskundigen

 “Een goed bedrijfsresultaat begint bij een ergonomische werkplek”

 

Onze werkplekonderzoek en coaching is erop gericht om (langdurig) ziekteverzuim te voorkomen of te verminderen door de medewerkers te leren hoe zij zelf hun werkplek kunnen instellen en een optimale werkhouding kunnen aannemen. De onderzoek en coaching is in eerste instantie gericht op de medewerkers zonder of met weinig klachten. Door vroegtijdig te sturen kunnen veel werkgerelateerde klachten worden voorkomen. De medewerkers krijgen inzicht in de oorzaak van fysieke klachten en wanneer deze kunnen ontstaan.  Naast preventie van werkgerelateerde klachten gaat onze aandacht ook uit naar de medewerker met reeds aanwezige fysieke klachten.  Denk hierbij aan rugklachten, nek/schouderklachten en RSI (tegenwoordig KANS). Ons streven is om de medewerker met klachten op de werkvloer te houden.

Een goed ingestelde werkplek en weten hiermee te werken met een actieve werkhouding verlaagt niet alleen de kans op fysieke en psychische klachten maar verhoogt ook de productiviteit. Bovendien heeft het een positief effect op de werksfeer, motivatie en samenwerking van de medewerkers.

Onze werkzaamheden zijn vooral coachend gericht. Bij al aanwezige klachten of gerichte vragen zal het onderzoek ook specifiek op die klachten worden gericht en zullen adviezen volgen om met deze klachten om te gaan.

Na onze onderzoek zal een algemene rapportage plaatsvinden met adviezen en aandachtspunten. Voor medewerkers die al met klachten lopen kan na toestemming van de medewerker een individueel rapport met adviezen aan de werkgever worden verzorgd.

 

Alvast een aantal vragen:

  • Staan de bureaus allemaal op dezelfde hoogte ingesteld?
  • Staan de schermafstellingen nog zoals ze van de leverancier afkwamen?
  • Worden de armsteunen van de stoel gebruikt of verdwijnen deze onder het bureau?

                                                                                                                                                                        

Graag komen wij kijken en coachen om dit allemaal individueel in te stellen en de medewerkers het nut en de noodzaak te kunnen vertellen van een prettige en motiverende werkomgeving.

 

Werkplekonderzoek met rapportage?

Je kunt ook kiezen voor een werkplekonderzoek met rapportage.

Je hebt dan inzicht in hoe de situatie bij jouw medewerker is ingericht. Tevens krijg je adviezen hoe deze werkplekken kunnen worden geoptimaliseerd.

Door middel van deze rapportage weet je wat je zou moeten investeren om aan de basisrichtlijnen van ergonomisch verantwoord werken te voldoen.

Bij deze rapportage is het wel van belang dat de medewerker toestemming geeft om gegevens over zijn of haar werkplek in de werksituatie te laten opnemen in het verslag en dat deze rapportage alleen in het eigen dossier wordt opgeslagen. Wij als Vitaliteit@Work houden geen rapportage in onze systemen bij om privacy te waarborgen.