• ergonomische oplossingen
  • webshop
  • persoonlijk advies
  • coaching & training
  • pijnvrij en vitaal werken

Thuiswerkplekonderzoek

 

Van kantoor naar thuiswerkplek

Met een thuiswerkplekonderzoek krijgt de medewerker handvatten om zijn of haar werkplek thuis zo optimaal mogelijk in te richten en tips om die dan ook zo efficiënt mogelijk te gebruiken zonder dat er onnodige lichamelijke klachten ontstaan.

De wijze van werken verandert en mobiel werken raakt in een stroomversnelling. Meer dan ooit willen en moeten medewerkers overal kunnen werken. Kantoren zijn verwisseld voor thuiswerkplekken. Hoe ga je met deze uitdagingen om en welke keuzes maak je om jouw medewerkers te faciliteren? Wij hebben veel ervaring in het adviseren over verantwoord werken en het implementeren van verantwoordelijke werkoplossingen. Wij staan je hierin graag bij om de juiste keuzes te kunnen maken.  

 

Faciliteer een goede werkplek

Als organisatie ben je verantwoordelijk om een goede werkplek te faciliteren voor jouw medewerkers. De snelheid waarmee keuzes gemaakt moeten worden vraagt om ondersteuning. Van jou wordt verwacht om jouw medewerkers overal verantwoord en effectief te laten werken. Hoe zorg je dat jouw medewerkers optimaal gefaciliteerd worden? 

De onderzoek kan fysiek thuis plaatsvinden of in een online omgeving. Bij huisbezoek worden, in verband met Covid-19, wel strikte regels in acht genomen en houden we de richtlijnen van het RIVM aan.

 

Thuiswerkplekanalyse met rapportage?

Je kunt ook kiezen voor een thuiswerkplekanalyse met rapportage.

Je hebt dan inzicht in hoe de situatie bij jouw medewerker is ingericht. Tevens krijg je adviezen hoe deze werkplekken kunnen worden geoptimaliseerd.

Door middel van deze rapportage weet je wat je zou moeten investeren om aan de basisrichtlijnen van ergonomisch verantwoord werken te voldoen.

Bij deze rapportage is het wel van belang dat de medewerker toestemming geeft om gegevens over zijn of haar werkplek in de thuissituatie te laten opnemen in het verslag en dat deze rapportage alleen in het eigen dossier wordt opgeslagen. Wij als Vitaliteit@Work houden geen rapportage in onze systemen bij om privacy te waarborgen.