• ergonomische oplossingen
  • webshop
  • persoonlijk advies
  • coaching & training
  • pijnvrij en vitaal werken

WAT IS VESA?


IK KOM HET TEGEN OP DE WEBSITE, MAAR WAT BETEKENT HET EIGENLIJK?

VESA staat voor Video Electronics Standards Association en is een universele maat die wordt aangehouden door het grootste deel van de LCD, LED, Plasma en TFT fabrikanten. De VESA maat zorgt ervoor dat je een monitor of TV kunt voorzien van een muurbeugel. De VESA maat is de afstand tussen de bevestigingspunten die zich achterop de monitor bevinden.

De VESA maat van mijn TV/monitor

Hoe kan ik zien welke VESA maat mijn televisie of monitor heeft?

Vaak staat dit in de handleiding van de geleverde monitor of TV. Als je het in de handleiding niet kunt vinden kun je het ook gemakkelijk zelf opmeten. Door de maat tussen de bevestigingspunten op te meten kun je met behulp van onderstaande tabel bepalen welke VESA maat de TV of monitor heeft. Hieronder zie je een opsomming van de verschillende maten.

 

VESA 75De bevestigingspunten bevinden zich 7,5cm van elkaarVESA 100De bevestigingspunten bevinden zich 10cm van elkaarVESA 200x100De bevestigingspunten bevinden zich horizontaal 20cm en verticaal 10cm van elkaarVESA 200De bevestigingspunten bevinden zich 20cm van elkaarVESA 200x300De bevestigingspunten bevinden zich horizontaal 20cm en verticaal 30cm van elkaarVESA 300x200De bevestigingspunten bevinden zich horizontaal 30cm en verticaal 20cm van elkaarVESA 300x300De bevestigingspunten bevinden zich 30cm van elkaarVESA 400x200De bevestigingspunten bevinden zich horizontaal 40cm en verticaal 20cm van elkaarVESA 400x400De bevestigingspunten bevinden zich 40cm van elkaarVESA 600x200De bevestigingspunten bevinden zich horizontaal 60cm en verticaal 20cm van elkaarVESA 600x400De bevestigingspunten bevinden zich horizontaal 60cm en verticaal 40cm van elkaar

De maat staat niet in de tabel

Als de afstand tussen bevestigingspunten van de monitor of TV niet in de tabel staat wil dat niet zeggen dat hij niet opgehangen kan worden. Voornamelijk bij TVs maar ook bij monitoren zijn de beugels uitgerust met sleufgaten zodat er voldoende speling op de bevestiging zit, zodat de meeste TVs en monitoren gewoon passen. Mocht je twijfelen of de monitor of TV op een beugel past dan kun je dit gewoon aan ons vragen. Als je de afstand tussen de bevestigingspunten doorgeeft dan kunnen wij een bijpassende beugel zoeken.